Over Rod Stewart schrijven we niet veel, doordat de ex-rocker zijn dagen vooral vult met series optredens in casino’s in Las Vegas en het maken van onzes inziens totaal overbodige albums met grote orkesten. Nu staat weer ‘You’re in my heart: Rod Stewart with the Royal Philharmonic Orchestra’ op uitkomen. De titel alleen al….

Het feit dat hij hierna wel een countryalbum zou willen maken, biedt gek genoeg dan toch wel weer een vage hoop, want daarvoor wil hij ook obscure folksongs opnemen, zoals de Bob Dylan-outtake ‘Walls of redwing’ uit 1963.

Het grootste nieuws omtrent de bejaarde kwajongen is echter dat hij al zo’n 25 jaar een crypto-modeltreingekkie blijkt te zijn: hij heeft in het geniep met twee vrienden een enorm spoorwegcomplex gebouwd en dat geïnstalleerd op de zolder van het huis dat hij destijds liet bouwen in Los Angeles.

Het complex is zo’n veertig bij acht meter en is een stedelijk landschap, waarin Stewart het uitzicht uit zijn jongensslaapkamer losjes nabouwde, maar ook allerlei Amerikaanse stadsgezichten die zijn vrouw Penny Lancaster voor hem fotografeerde.

Stewart blijkt daarbij ook nog een veel bravere huismus te zijn dan wij voor mogelijk hielden, want hij bouwde een groot gedeelte van de bruggen, wolkenkrabbers, stations, schepen en fabrieken terwijl hij op tournee was.

In plaats van als spreekwoordelijk rock ‘n’ roll-beest de bloemetjes spreekwoordelijk eens flink buiten te zetten, huurde hij een tweede kamer naast de zijne, zette die vol met knutselspullen, gereedschap en bouwpakketten en zat daar ingetogen te knippen en te plakken.

Overigens blijkt het een hogere vorm van toeval dat Stewart ooit de rock ‘n’roll ontdekte, want toen hij als kleine jongen een bouwpakket voor een station wilde, gaf zijn vader hem daarvoor in de plaats een gitaar….

Die ‘coming out’ leidt bij NME al tot even geniale als flauwe woordspelingen door het hele artikel heen, terwijl de Daily Mail in tekst en foto’s ruim baan geeft aan Steward’s hobby:

www.nme.com/news/music/rod-stewart-unveils-massive-model-railway-2567639

www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-7678617/Rod-Stewarts-secret-hit-track-Veteran-rocker-finally-lets-world-legendary-model-railwa.html

Modeltreinfanatici kunnen proberen het decembernummer van ‘Railway Modeller’ op de kop te tikken, want daarin staat nog meer……

https://peco-uk.com/pages/railway-modeller#RM-2

De spaarzame eerdere berichten over Rod Steward vind je in de categorie Nieuws.