Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Van Morrison: kalmte kwijt….

juni 14th, 2021 at 14:17

Van Morrison staat al decennia bekend om zijn nukkige, opvliegende karakter, maar corona heeft daar geen goed aan gedaan.

Zo verloor hij niet alleen zijn kalmte, maar ook zijn gevoel voor decorum, toen  een reeks van vier concerten van hem kort van te voren werd afgelast.

Morrison zou optreden in het Europa Hotel in Belfast, maar de concerten werden verboden door de autoriteiten in verband met de coronamaatregelen.

Op zich was dat niet verrassend, want alle concerten zijn al verboden, maar het Europa Hotel had de hoop ze als tests te laten kwalificeren, opdat ze konden doorgaan.

Toen dat plan mislukte, zweepte Morrison zijn publiek op, dat voorafgaand aan het optreden zat te dineren in het hotel.

Hij noemde Rob Swann de minister van Volksgezondheid van Noord-Ierland, ‘heel gevaarlijk’ in een steeds woedender toespraakje, waarbij hij ook nog Ian Paisley bij zich riep om hem in zijn gescandeerde kreet te ondersteunen. Paisley is lid van de Democratic Unionist Party en in die hoedanigheid lid van het Noord-Ierse parlement, terwijl Swann lid is van de Ulster Unionist Party, die zich inderdaad aan de andere kant van het politieke spectrum ophoudt.

Morrison’s woordkeus was een parafrase van de woorden die Swann gebruikte om Morrison’s afwijzing van het anticorona-beleid te veroordelen en de songs die hij daarover op het internet zette.

 

Eerdere berichten over Van Morrison vind je in de categorie Nieuws en die over zijn politieke ideeën in de categorie Dossier Politiek en popmuziek.

 

Comments zijn gesloten.