Neil Young heeft zich gedwongen gevoeld te reageren op het bericht dat medicijnengigant Pfizer in zijn muziek heeft geïnvesteerd en dat hij om die reden stelling heeft genomen tegen podcastmaker Joe Rogan.

Dat zou hem niet alleen partijdig maken, doordat Pfizer een van de fabrikanten van een coronavaccin is, maar het bedrijf zou hem zijn reactie zo ongeveer hebben gedicteerd.

Zoals gebruikelijk zit de werkelijkheid heel wat gecompliceerder in elkaar: een ex-CEO van Pfizer werkt nu voor beleggingsfonds Blackstone en dat werkt dan weer samen met Hipgnosis, aan wie Young de rechten op zijn muziek voor de helft heeft verkocht.

Ten overvloede voert Young aan, dat de aandelen van Hipgnosis zijn aan de Londense aandelenbeurs en dus publiekelijk worden verhandeld.

Daaraan voegde Young nog toe, dat Backstone investeerde in een ander fonds van Hipgnosis en dus niet in het Hipgnosis Songs Fund.

Eerdere berichten over de door Neil Young ontketende Spotify-ophef vind je in de categorie Nieuws, net als veel ander nieuws over hem, inclusief een oordeel over ‘Barn’ in Neil Young: opvolger ‘Barn’ al gepland…

De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie Recensies rock en die van ‘Homegrown’ dan weer in Recensies singer-songwriter.