Op 23 februari komt Neil Young’s ‘Dume’ uit op vinyl.

Dat is een uitgebreide versie van zijn succesalbum ‘Zuma’ uit 1976, want er staan in totaal zestien songs op: dat zijn acht van de oorspronkelijke songs van ‘Zuma’ plus negen outtakes uit de sessies voor dat album, hoewel daarvan geheel in Young’s zwalkende releasebeleid een aantal later uitkwam.

In 2020 was ‘Dume’ al onderdeel van Young’s ‘Archives Vol II’, zodat de tracklist voor Young-afficionado’s geen verrassingen zal bieden, maar voor veel andere, iets minder fanatieke fans wél.

Opvallend genoeg ontbreekt ook op deze release het slotnummer van ‘Zuma’, het samen met David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash opgenomen en bloedmooi gezongen ‘Through My Sails’.

Ook  de naam ‘Dume’ is logischer dan op het eerste gezicht lijkt: Young en producer David Briggs woonden destijds in een gebied in Malibu dat Point Dume heet, terwijl  Zuma dan weer de naam is van een strand in de buurt.

Of het album later misschien ook nog op cd uitkomt, is de vraag die alleen Young zou kunnen beantwoorden, maar die stellen heeft bij de eigenzinnige dinosaurus van de rock geen enkele zin.

In onderstaande tracklist zijn de nummers van ‘Zuma’ voorzien van een asterisk:

kant A

‘Ride My Llama’

‘Cortez The Killer’*

‘Don’t Cry No Tears’*

‘Born To Run’

kant B

‘Barstool Blues’*

‘Danger Bird’*

‘Stupid Girl’*

‘Kansas’

kant C

‘Powderfinger’

‘Hawaii’

‘Drive Back’*

kant D

‘Lookin’ For A Love’*

‘Pardon My Heart’*

‘Too Far Gone’

‘Pocahontas’

‘No One Seems To Know’

Eerdere berichten over Neil Yong vind je in de categorie Nieuws.

De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie Recensies rock en die van ‘Homegrown’ in Recensies singer-songwriter.