Soulzanger Solomon Burke is op zondagochtend 10 oktober onverwacht overleden in het vliegtuig dat hem net uit de V.S. naar Schiphol had vervoerd.

De inmiddels zeventig jaar oude soullegende was op weg naar Nederland voor een concert met De Dijk, dat zou plaatsvinden op dinsdag 12 oktober a.s. in Paradiso.

Dat concert moest de release van Hold On Tight kracht bijzetten, de cd die De Dijk had opgenomen met Burke als zanger van een aantal van hun in het Engels vertaalde songs als Hold On Tight (Hou me vast), What A Woman (Wat een vrouw), Good For Nothing (Nergens Goed Voor), Seventh Heaven (Zevende hemel), Got To Be With You (Ik kan het niet alleen), Rose Saved From The Street (Mijn Van Straat Geredde Roos) en het nieuwe, samen met Solomon Burke geschreven Text Me.

De release van die cd was op 1 oktober j.l.

Burke en De Dijk werkten al eerder samen op het duet Het Moet En Het Zal/Enough Is Enough van de cd Brussel uit 2008 en de plannen voor een gezamenlijke cd werden sindsdien langzaam steeds concreter.

Het concert van De Dijk in Paradiso gaat overigens door. De band heeft er in overleg met de familie van Burke voor gekozen er de vorm van een ‘homecoming’ voor Burke aan te geven.

www.dedijk.nl

www.thekingsolomonburke.com