Het zal in Nederland misschien geen golven van opwinding veroorzaken, maar belangrijk is het desondanks toch: de liveshow waarin de Grammy’s worden bekendgemaakt en uitgeraakt, zal tot en met 2021 elk jaar live bij CBS op de Amerikaanse tv te zien zijn.

Het grote network en de Amerikaanse Recording Academy kwamen overeen dat behalve de uitreiking ook een concert met de genomineerden en een twee uur lange special onderdeel van de overeenkomst zijn.

Op die manier verzekert de platenindustrie zich ook tien jaar lang van optimale promotie op prime time, een belangrijke factor om de verkoop te stimuleren van dat door ons zo geliefde, maar tegelijk verschrikkelijk onder vuur liggende medium: de cd.

Een oud medium als tv laat zich namelijk prima combineren met berichten op Twitter tijdens de optredens, waardoor legale downloads van optredende acts een geweldige duw in de rug krijgen of  waardoor ‘het fysieke product’ de volgende dag beter wordt verkocht.

Die veronderstelling krijgt extra reliëf, als je weet dat 26,7 miljoen Amerikanen keken naar de uitzending va dit jaar. Daarmee was het een van de best bekeken specials van het afgelopen tv-seizoen.

Toch maar even kijken? www.hollywoodreporter.com/news/grammys-cbs-recording-academy-announce-203713

www.billboard.com/#/news/grammys-announce-2012-date-ink-10-year-deal-1005243312.story