EMI Ierland heeft lang genoeg gewacht op de Ierse overhoud. Zo kun je de stap van de platenfirma samenvatten, want EMI heeft een zaak aangespannen.

Dat doet het label niet vanwege het feit dat de Ierse regering niets doet tegen internetpiraterij, maar doordat het allemaal veel te lang duurt voor downloadsites geblokkeerd moeten worden.

EMI wil het Ierse wetsvoorstel inzien, maar mag dat niet. Verder is EMI er ook bang voor, dat het wetsvoorstel niet effectief genoeg zal zijn om websites te verbieden die illegaal downloaden mogelijk maken.

EMI wil de mogelijkheid naar de rechter te stappen om een verbod op een piratensite te eisen.

Deze stap is een vervolg van de aanklacht van EMI Ierland tegen UPC en daarin een verbood eiste van piratensites. Het Ierse Hooggerechtshof oordeelde toen dat een wet over dit onderwerp nodig was.

Toen al sloot een andere Ierse provider de ‘three strikes and you’re out’-overeenkomst: wanneer een internetgebruiker voor de derde keer betrapt wordt op illegaal downloaden, wordt zijn internet geblokkeerd gedurende een jaar. EMi stelt dat dat beleid geweldig werkt:

www.irishtimes.com/newspaper/finance/2012/0112/1224310141468.html