Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Archive for the ‘Geen categorie’ Category

Elton John’s biopic ‘Rocket man’ minder hagiografisch dan ‘Bohemian Rhapsody’?

dinsdag, maart 26th, 2019

Hoewel Elton John’s biopic pas op 24 mei in première gaat, is er nu al veel om te doen.

Zo spreekt regisseur Dexter Fletcher het gerucht tegen, dat een homoseksuele seksscène uit d efilm zou zijn verwijderd. Elton John zou hem toestemming hebben gegeven ook zijn dieptepunten in beeld te brengen als zijn drugsverslaving en zijn opname in een afkickkliniek.

Ook hoofdrolspeler Taron Egerton zegt van Elton John zijn lelijke kanten te mogen spelen.

‘Rocket man’ zou dus explicieter worden dan ‘Bohemian Rhapsody’, waarin slechts wordt gezinspeeld op Freddy Mercury’s homosektualiteit. Pikant genoeg overigens, maakte Fletcher de film af na het ontslag van Bryan Singer: (more…)

The Rolling Stones: ‘Honk’

vrijdag, maart 15th, 2019

De Rolling Stones hebben nog maar weer eens een hitcompilatie aangekondigd.

‘Honk’ verschijnt op 19 april en zal de grote hits bevatten sinds 1971 plus tien recente livenumers.

Het album verschijnt als drie-cd-box, een box met vier lp’s en een dgitale versie. Voor wie niet zonder kan, verschijnen de vier lp’s ook als gekleurde DeLuxe-box.

Onder die tien livesongs zijn duetten met Ed Sheeran, Dave Grohl en Florence Welch, al zijn die volgens ons een poging om nieuwe kopers te vinden en du seen mislukte knieval aan de commercie

De setlist: (more…)

Gretchen Peters: literaire singer-songwriter

zaterdag, februari 2nd, 2019

De teksten van Gretchen Peters waren altijd al goed, maar bleken op ‘Hello cruel world’ nog een stuk gelaagder, introspectiever en universeler. Die lijn trok ze door op ‘Blackbirds’ en ‘Dancing with the beast’: haar teksten lijken vaak op korte verhalen, waarbij ze net zo veel laat doorschemeren met wat ze weglaat als met wat ze wél zingt.

Ze schreef al eerder een indrukwekkend , persoonlijk essay over Bruce Springsteen’s solovoorstelling in het Walter Kerr Theatre op Broadway, maar nu schreef zij indringend over de dwang van schoonheid en over hoe meisjes en vrouwen zichzelf verliezen als ze daaraan toegeven.

Haar stuk is een even intrigerende als ontroerende combinatie van een beschouwing, een dagboek en een pamflet, waarin zij met een terloopse, maar onvermijdelijke logica haar gelijk bewijst: (more…)

Toto’s ‘Africa’ voor eeuwig in Afrika?

dinsdag, januari 15th, 2019

In de woestijn van Namibië blaast een installatie vanaf nu Toto’s ‘Africa’ de lucht in.

Het is de bedoeling van de bedenker en maker van de ‘installatie’ dat de voor zo ongeveer eeuwig zal zijn. De Namibische kunstenaar Max Siedentopf hoopt op een speelduur van zo’n 55 miljoen jaar om zo de song de ultieme eer te bewijzen.

Daarvoor heeft hij de ‘most durable’ elementen gekozen, een inmiddels veel misbruikt woord in connectie met het milieu. Hier waren woorden als ‘hard wearing’ of ‘rugged’ beter op hun plaats geweest, want de installatie zal het extreme woestijnmilieu juist moeten weerstaan, al is Siedentopf ervan overtuigd dat het klimaat daar de zeven in een kring geplaatste sokkels uiteindelijk zal aantasten.

Vermoedelijk zal het geheel veel eerder eerder omwaaien of ander een nieuw gevormd duin verdwijnen, maar voorlopig staat op de middelste sokkel een mp-3-speler en op de in een cirkel eromheen gezette zes steeds een box. Het geheel werkt logischerwijs op zonne-energie: (more…)

Brian May: gekwetst of kleinzielig?

maandag, januari 14th, 2019

Brian May heeft de Britse filmcritici de les gelezen. Zij hebben de Queen-film ‘Bohemian Rhapsody’ weliswaar zeven keer genomineerd voor de Bafta’s, de belangrijkste Engelse filmprijzen, maar niet in de categorie Beste film.

Dat gebeurde twee dagen nadat de film de Golden Globes voor beste dramafilm en beste mannelijke hoofdrol kreeg en May leidt daaruit af dat de critici vinden dat de film die niet zou verdienen.

Hij schrijft dat overigens niet letterlijk, maar hij zegt wel heel veel: (more…)

Bruce Springsteen brengt ‘No nukes 1979’ uit

vrijdag, december 28th, 2018

Bruce Springsteen heeft in zijn archives-serie zijn ‘No nukes’-concerten van 21 en 22 september 1979 uitgebracht.

Het is de eerste keer dat deze opnamen officieel zijn uitgebracht, want ze waren al wel als bootlegs in omloop. Wel stonden er al losse nummers op het album van de No nukes-concerten.

Op 21 september speelden Springsteen en zijn E Street Band voor het eerste het nummer ‘The river’ live, terwijl ze op beide avonden ‘Stay’ van Maurice Williams and the Zodiacs.

Die eerste avond deden ‘No nukes’-organisator Jackson Browne en zijn achtergrondzangeres Rosemary Butler mee. Jackson had ‘Stay’ zelf twee jaar eerder opgenomen op zijn alternatieve live-album ‘Running on empty’, terwijl Tom Petty de tweede avond ook meespeelde.

Jackson Browne had zich met Graham Nash, Bonnie Raitt en de inmiddels vrijwel vergeten John Hall verenigd onder de noemer MUSE: Musicians United For Safe Energy.

Springsteen doneert per verkocht exemplaar twee dollar aan deze organisatie: (more…)

verloren duet Mick Jagger en Carly Simon opgedoken

vrijdag, augustus 24th, 2018

Er is een verloren gewaand duet tussen Mick Jagger en Carly Simon teruggevonden.

Het nummer uit 1972, dat ‘Fragile’ zou heten, werd teruggevonden door een verzamelaar van Rolling Stones-parafernalia op een band die hij bezit.

Het zou een ballad zijn waarop Jagger de leadzang doet en Simon koortjes.

Het nummer zou in een uurtje tot stand zijn gekomen, zei Simon in een interview in 2016.

Een van de regels zou luiden: ‘Funny, funny, funny, funny, funny/How love can make you cry.’, maar de eigenaar hoort eerder: ‘Funny, funny, funny, funny, funny/How love can make you chance.’

Inmiddels heeft hij een digitale kopie naar het Amerikaanse Rolling Stone gestuurd. Dat blad zal het doorspelen aan Simon: (more…)

Rickie Lee Jones: autobiografie én nieuw album

zaterdag, augustus 18th, 2018

Dat Rickie Lee Jones van 4 september tot en met 10 november weer door de VS toert, is nauwelijks nieuws, want dat doet ze zeer regelmatig.

Dat Anders Osborne haar ‘special guest star’ is tijdens  27 28, 29 en 30 september en 8, 9 en 10 november, is dat al wel een beetje. Het zou namelijk een voorzichtig teken kunnen zijn dat de ooit door ons zeer bewonderde New Orleanian langzamerhand zijn kwaliteiten als singer-songwriter weer gaat ontdekken.

Wat deze keer bovendien ook in haar nieuwsbrief stond, is dat volgend jaar haar autobiografie uitkomt, net als een nieuw album.

Dat is groot nieuws en hoewel voor geen van beide al een datum wordt genoemd, zijn wij daar nu toch al en beetje nieuwsgierig naar, of juist daardoor…. (more…)

donderdag, augustus 16th, 2018

nieuwe single Paul McCartney en tracklist ‘Egypt Station’

Paul McCartney heeft zijn nieuwe single ‘Fuh you’ op YouTube gezet en de tracklist vrijgegeven van “Egypt Station.

‘Fuh you’ blijkt zo’n typisch superieur McCartney-niemendalletje, dat onvermijdelijk tot meezingen dwingt: (more…)

Mike Pompeo weigert gift aan Kim Jong-Un

woensdag, juli 11th, 2018

Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft geweigerd een cadeau van Donald Trump te overhandigen aan de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un, toen hij met hem sprak over het recent gesloten principeakkoord tussen de VS en Noord-Korea.

Trump had Pompeo een cd meegegeven met daarop Elton John’s ‘Rocket man’ als cadeau voor Kim Jong-Un, een vrij directe en niet zo subtiele verwijzing naar zijn uitlatingen over diens nucleaire ambities.

Naar nu blijkt, heeft Pompeo dit geschenk niet gegeven, maar mee teruggebracht.

Trump bevestigde dit zelf tegenover journalisten, maar voegde eraan toe dat hij het album nog steeds wil geven, maar ‘op een ander moment’.

Het eerdere bericht over Donald Trump’s cadeau aan Kim Jong-Un vind je in de categorie Dossier Politiek en popmuziek