Gegarandeerd nieuw.

David Bromberg gaat al zo’n vijftig jaar mee, maar had nooit interesse in een muziekcarrière. Zo maakte hij tussen 1980 en 1990 en 1990 en 2007 geen enkele cd.

Hij put in de elf songs op zijn nieuwe plaat opnieuw uit folk, blues, country, bluegrass en texmex en werkt erop samen met grotere namen als Levon Helm, John Hiatt, Dr. John, Keb’ Mo’, Los Lobos en Linda Ronstadt.

Wellicht zorgen zij zo voor een zetje in Brombergs rug, want hij blijkt nog altijd een even veelzijdig als virtuoos gitarist. De man die al heel lang vioolbouwer en –restaurateur is, is qua vaardigheid en voorliefde namelijk de evenknie van Ry Cooder. Zwakke punt in deze veelzijdige verzameling blijft als vanouds Brombergs zang: die is regelmatig nauwelijks zuiver, terwijl zijn vaak gezingzegde vocalen ook veelal zwak getimed zijn. Vintage Bromberg dus.

***

Gepubliceerd op www.heavenmagazine.nl bij Heaven 75, november-december 2011