Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Donald Fagen op tournee met Boz Scaggs en Michael McDonald

juni 1st, 2012 at 11:11

Onder de naam Dukes of September Rhythm Revue gaat zanger/toetsenist Donald Fagen toeren met Boz Scaggs en Michael McDonald.

Het gaat hier om veetig concerten een gelegenheidsformatie, al hebben de drie in 2010 al een keer min of meer hetzelfde gedaan: zij spelen in zingen niet hun eigen repertoire, maar een mix van oude soul, rhythm ‘n’ blues en jazz.

Hoewel de setlist nog niet vaststaat worden the Loving Spoonful en Levon Helm genoemd als mogelijke leveranciers van songs.

Bovendien worden zij daarbij begeleid door de muzikanten uit de liveband van Steely Dan, dus instrumentaal moet er ook het een en ander te genieten zijn.

Over de onvermijdelijke gedachte aan een cd zeggen McDonald en Scaggs niets te willen overhaasten. Als we denken aan het werktempo van Fagen, kan dat dus nog wel een decennium op zich laten wachten.

Wij hebben wel de cd van de New York Rock and Soul Revue – Live at the Beacon uit 1991 in de kast staan, waaraan Fagen, Scaggs en McDonald ook deelnamen, net als b.v. de inmiddels overleden Phoebe Snow en Charles Brown: www.rollingstone.com/music/news/donald-fagens-dukes-of-september-ready-second-tour-of-r-b-covers-20120531

Comments zijn gesloten.