Singer-songwriter Gretchen Peters trekt kriskras door de VS achter het succes van haar cd Hello cruel world aan.

Zij krijgt veel respons op die plaat en eerlijk gezegd is zij daarop heel goed in vorm, al stemmen de onderwerpen van haar songs bijna zonder uitzondering somber. Toch heeft zij schoonheid uit haar pijn gewrongen, zoals Karel Bralleput ooit al dichtte. Haar pen heeft inderdaad mooi gezongen en niet alleen haar pen, natuurlijk.

Dat The Tenessean Peters bijna een half uur interviewt, is dan ook niet zo vreemd, helemaal doordat zij ook nog eens al jaren in Nashville woont.

Zij praat over Nashville, maar ook over het geluk dat haar overkwam toen haar eerste plaat flopte, het schrijfproces en de thema’s van haar nieuwe songs, zoals het feit dat haar inmiddels volwassen dochter een transgender bleek te zijn.

Bovendien zingt zij een live-versie van The matador met echtgenoot Barry Walsh op accordeon.

Dat daarvan een podcast op de website staat, is voor ons een mooi extraatje: http://blogs.tennessean.com/tunein/2012/06/06/tennessean-music-podcast-gretchen-peters-barry-walsh

Eerdere berichten over Gretchen Peters vind je in de categorie Nieuws en de recensie van Hello cruel world in de categorie Recensies singer-songwriter.