Het leek wel of Bruce Springsteen en zijn E Street Band al hun hele Europese tournee probeerden het record voor hun langste optreden te verbeteren.

Ze kwamen daarbij vaak dicht in de buurt, maar overschreden niet de lengte van het concert in Milaan van 7 juni jongstleden, althans niet tot aan het optreden in Helsinki op dinsdag 31 juli.

Daar speelde Springsteen een set van vier uur en vijf minuten. Eigenlijk was dat optreden zelfs nog langer, want voordat het officiële optreden begon, wandelde Springsteen al solo het podium op met een akoestische gitaar onder zijn arm.

Hij speelde vijf songs voor de toeschouwers die al vroeg gearriveerd waren en deelde handtekeningen uit voor weer achter de coulissen te verdwijnen:http://www.backstreets.com/news.html

Dat het hier ging om het laatste optreden van het Europese deel van Springsteen’s tour, was vast niet toevallig.

Daarmee breekt Spingsteen vermoedelijk zijn eigen record, maar helemaal zeker is dat niet, want Spingsteen-affectionado’s zijn vergeten hun stopwatches in te drukken bij concerten in 1980, zoals het optreden op oudejaarsavond van dat jaar in het Nassau Coliseum in Uniondale