De woordspeling was te flauw om haar niet te maken, maar het is nog waar ook: Roy Thomas Baker heeft een rechtszaak aangespannen tegen Sony.

De producer van onder anderen Guns ’n Roses, Foreigner en Queen’s Bohemian Rhapsody sleept Sony voor de rechter voor royalties die hij meent tegoed te hebben over 21 Journey-songs.

Nu hoort die groep niet tot de Kippenvel-favorieten, maar het Baker is het nieuwste voorbeeld in de strijd tussen artiesten en labels over digitale royalties: artiesten willen een hoger percentage doordat de songs nog steeds hun eigendom zijn, maar platenmaatschappijen stellen dat het eigendom is overgedragen bij levering.

De producer verwerpt daarmee de eerder door Sony gesloten overeenkomst die geldt voor alle artiesten van het label. Die was bedoeld om hem schadeloos te stellen, maar daarin was de mogelijkheid niet akkoord te gaan opgenomen.

Baker eist niet alleen de achterstallige royalties, maar ook een schadevergoeding. Hij stelt namelijk niet alleen dat Sony hem geld schuldig is, maar ook dat het bedrijf er alles aan heeft gedaan het ten onrechte toegepaste percentage geheim te houden.

Veelzeggend is, dat Baker zich laat vertegenwoordigen door de advocaten die eerder een dergelijke zaak wisten te winnen voor Eminem:www.courthousenews.com/2012/08/09/49153.htm