Bij de presentatie van de tv-programma’s voor het nieuwe seizoen heeft eindredacteur Dieuwke Wynia bekendgemaakt dat de DWDD Recordings zijn geschrapt als programmaonderdeel.

Zij zei dat de redactie ‘een beetje door de artiesten heen’ was.  Inderdaad was de tweede editie van de DWDD Recordings een stuk zwakker dan de eerste.

Hoewel wij er helemaal niets over te zeggen hebben, zijn wij het echter hartgrondig oneens met Wynia.

Het probleem is dat vooral werd gezocht onder hippe, op een bepaald moment in de bekendheid staande acts en bekende, min of meer uitgerangeerde B-artiesten.

De volkomen buiten   publiciteit opererende Fay Lovsky was echter een voorbeeld van hoe het ook kan. Haar uitvoering van Joni Mitchell’s Free man in Paris was prachtig en doorleefd.

Als de redactie van De Wereld Draait Door de ook vaak in relatieve onbekendheid opnemende stroom Nederlandse rootsartiesten had aangeboord, had DWDD Recordings enerzijds een forse ‘kwaliteitsimpuls’ gekregen, terwijl het ook nog makkelijk een seizoen of twee had meegekund.

Ons heeft het altijd verbaasd en geërgerd,d at Kippenvel-favorieten als Beatrice en Vera van de Poel, the Shiner Twins, Eric van Dijsseldonk, Jodymoon en anderen niet werden uitgenodigd. Zijn zij nu echt te oud en daardoor te onaantrekkelijk voor op tv, of gaat het om wat zij met een song kunnen doen?