Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Bart de Win – Easy to see

september 5th, 2012 at 11:29

www.bartdewin.nl

Overduidelijke kwaliteit.

Zanger/toetsenist Bart de Win nam zijn derde cd op met zijn vaste begeleiders. Hij speelt dus opnieuw songs beïnvloed door singer-songwriter, country, countryrock, blues en jazz met Arthur Lijten – drums, Rinus Raaijmakers – bas, Harry Hendriks – gitaar, banjo en zang, Arianne Knegt – achtergrondzang plus BJ Baartmans – gitaar en productie en Birgit Wijdemans – achtergrondzang.

In elf door hem geschreven nummers en een met muze Knegt krijgt hij incidenteel hulp van muzikale vrienden. The simple life–producer Gilad Atzmon speelt drie keer klarinet of sax, terwijl Little World-producer Walt Wilkins meezingt in de koortjes. Ook de rest van De Wins Austin-connectie duikt her en der op: onder anderen Jimmy Davis, JT Nero en Keith Deschamps. Verder speelt Joost van Es fiddle en zingt ook Iain Matthews een keer mee.

Zij voegen zich echter allen naar De Wins authentieke rootsmuziek. Die is door zijn originele melodieën en verzorgde muzikale details vaak avontuurlijker dan die van Amerikaanse bands. De ballads ademen bovendien een Europese sfeer, al rockt De Win ook af en toe uitbundig en is er zelfs een door reggae beïnvloede song.

De nummers echter alle herkenbaar als De Win-songs en niet alleen door zijn kenmerkende bariton. Hij diept vol vertrouwen het geluid uit dat hij voor zichzelf definieerde op zijn twee vorige.

Zijn songs zijn inventief en mooi gespeeld, qua sfeer afwisselend en hoorbaar naar zijn eigen smaak gemaakt. De Win overbrugt met zijn Nedericana zo op vanzelfsprekende manier opnieuw de Atlantische Oceaan.

***1/2

Comments zijn gesloten.