Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Illegale downloaders goed voor muziekverkoop?

oktober 17th, 2012 at 10:06

Vol heimwee herinneren wij ons de tijd at de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek onomkeerbaar en onomstotelijk was.

Tegenwoordig volgt weliswaar het ene onderzoeksverslag op het andere rapport, maar de uitkomsten van al die onderzoeken spreken elkaar dan bijna onvermijdelijk ook nog keihard tegen.

Dat geldt ook voor het net gepubliceerde rapport dat The American Assembly uitbracht. Dat is een onderdeel van de gerenommeerde Columbia University.

In Cope Culture in the US and Germany staat dat mensen die muziek gratis (=illegaal) downloaden, ook meer muziek kopen dan mensen die niet illegaal downloaden.

Dan geven dus de grootste muziekpiraten ook het meeste geld uit aan muziek. Dat is dan weer in lijn met een andere uitkomst van datzelfde onderzoek: daaruit blijkt namelijk dat illegale downloaders muziek meer waarderen dan de groep die niet illegaal downloadt.

Verder worden nog wat algemene waarheden bevestigd, of pen deuren ingetrapt natuurlijk. Het is immers nauwelijks verbazend dat jongeren de grootste muziekcollecties hebben. Dat zijn gemiddeld zo’n duizend songs, terwijl zestigers er nog maar zon honderd hebben.

Ook hebben jongeren die nummers vaker gratis in bezit gekregen dan ouderen en gebeurde dat niet alleen via downloaden, maar ook via het delen van muziek met anderen door uitwisselen en rippen van bestanden. Goh…:http://piracy.americanassembly.org/where-do-music-collections-come-from

Comments zijn gesloten.