J.D. Souther is muzikaal al weer enkele jaren terug van heel lang weggeweest, maar blijft een figuur die niet onvoorwaardelijk kiest voor een bestaan in de popmuziek.

Dat komt enerzijds door de sterke jazzinvloeden die zijn recente songs kenmerkt, maar anderzijds doordat hij ook acteert. Dat deed hij al in diverse speelfilms en een tv-serie in het verleden en op dit moment is hij in de VS nu te zien in Nashville.

Dat is een serie van network ABC waarin Souther een countryster annex producer van mythische faam speelt: Watty White.

De in de jaren zeventig vooral als songwriter opererende Souther had grote hits met composities voor Eagles en Linda Ronstadt, met wie hij ook een tijd een verhouding had. Zijn eigen moment of fame was de hit You’re only lonely, hoewel hij ook een van de namen was in de tot mislukken gedoemde, door een platenmaatschappij als supergroep bestempelde Souther- Hillman-Furay Band.

In dit interview gaat het onvermijdelijk over die jaren zeventig, het ongever 25 durende gat in zijn muzikale carrière, zijn verhuizing uit L.A. naar Nashville, zijn rol als White en zijn muzikale plannen: www.americansongwriter.com/2012/10/qa-jd-souther-the-real-watty-white