Het einde van het jaar is nog niet direct in zicht, maar de Top 2000 komt toch alweer dichterbij.

Dat is voor veel mensen nog steeds een feest en voor sommigen misschien ook de enige keer dat ze nog weer eens naar popmuziek luisteren….

Wij kunnen er eerlijk gezegd niet langer tegen dan een uurtje achter elkaar door het voorspelbare karakter en door het ook via de kabel afgeknepen geluid van de nummers.

Wat erin komt, staat in feite nu al vast, want elk jaar bestaat de bulk uit wat inmiddels in ieder geval de radiocanon van de pop is geworden.

Toch kun je stemmen op songs die erin moeten, zodat in we principe zomaar eens verrast zouden kunnen worden.

Op vrijdag 17 november is de selectieweek voor de nummers van de Top 2000 2012 begonnen. Stemmen kan tot en met vrijdag 23 november viawww.radio2.nl

Om de weinige Nederlanders die zich daar nu nog niet over in de handen wrijven, zendt de NTR op zaterdag 18 november de Top 2000-quiz uit.

Aan de opzet is ongetwijfeld niets veranderd: drie teams van twee min of meer bekende Nederlanders spelen tegen elkaar onder leiding van quizmaster Matthijs van Nieuwkerk en sidekick/ jurylid Leo Blokhuis.

Wij doen altijd enthousiast mee, al ergeren wij ons tegelijk aan het blijkbaar verplichte aantal bekende Nederlanders, die niet altijd geselecteerd lijken op hun liefde voor de popmuziek.

Dit jaar zijn dat Sylvana Simons en Frank Lammers, Angela Groothuizen en Art Rooijakkers en Daphne Bunskoek en Remco Veldhuis…

Op Cultura24 worden vanaf maandag 19 november elke dag muziekclips uitgezonden. Daarvan vindt de redactie van die zender dat ze (hoger) in de Top 2000 moeten staan. Dat gebeurt vlak na negen uur ’s avonds:

www.cultura.nl/genres/popjazzworld/2012/Top2000.html