www.wikipedia.org is lang bekritiseerd vanwege het feit dat de inhoud van de site onbetrouwbaar was. Iedereen kon er immers bijdragen op plaatsen, zodat voor de juistheid ervan niet kon worden ingestaan.

Inmiddels is het systeem van ‘peer review’, waarbij andere contribuanten onjuistheden wel zouden verwijderen, uitgebreid met door wikipedia aangezochte specialisten. Die oefenen ieder controle uit over een bepaald vakgebied.

De site is juist doordat hij bijdragen toestaat van leken zeer uitgebreid als het gaat om groepen en artiesten. Met name de Engelstalige versie biedt uitgebreide informatie over bijna alle Engelse en Amerikaanse acts uit heden en verleden.

Doordat ze geschreven worden door fans, zijn de lemma’s vaak zeer uitvoerig en daarmee vaak interessant door hun vele details, die op andere sites logischerwijs worden weggelaten.

De op de site vermelde feiten kloppen in bijna honderd procent van de gevallen, terwijl bij omstreden passages tegenwoordig een waarschuwing wordt geplaatst.

Tenslotte is www.wikipedia.org sterk in het vermelden van aan de act gerelateerde websites, ook in gevallen dat het via een zoekmachine moeilijk zoeken is.

Zo staan bijvoorbeeld bij New Orleans-zanger Lee Dorsey, duidelijk een artiest uit het pre-internettijdperk, twee verwijzingen: één naar de biografie op www.allmusic.com en één naar  www.findagrave.com, waarop behalve informatie over Dorsey’s exacte begraafplaats ook een biografie te vinden is.