Terwijl zo ongeveer heel Nederland nog in dromenland verkeert, daas van het vuurwerk of andere, ook knallende hoofdpijn veroorzakende genotmiddelen, vijlen en schaven wij alweer meer dan een uur aan deel 1 van de Kippenvel Top Zoveel 2012.

Dat hebben we na met bloedend hart teruggebracht tot twee keer zo’n 45 minuten muziek, maar niet dan na drastisch schrappen. Liefst wilden wij van elke cd twee songs draaien: tenslotte selecteren we voor ons jaarlijkse overzicht niet alle cd’s uit 2012 die we draaiden, maar alleen de beste.

Dan zouden we echter zo’n aflevering of vijf, zes nodig hebben en dat gaat zelfs ons te ver. Tenslotte komen er in 2013 ook vast wel weer erg mooie cd’s uit.

Bovendien is het samenstelling van zo’n eerste aflevering nog relatief makkelijk: alles wat er niet meer in pas, schuiven we door naar volgende week…

Zelfs als we er volgende week wel in slagen onze geestdrift te beteugelen, hebben we zeker drie afleveringen nodig, maar: komt tijd, komt raad.

Voorlopig hebben we voor vanavond een mooie selectie van de mooiste cd’s uit 2012, althans volgens ons. Daarbij zitten er bovendien twee, die net zijn uitgekomen en waarvan we dus nog nooit eerder iets hebbben kunnen draaien: Back where we come from van Sophie Letitre en The ocean van Please be Frank.

Beide albums recenseerden we al wel en bovendien zijn ze ook nu nog wel in hun geheel te streamen via de links die wij onder meer bij die recensies vermeldden.

Als je vanavond uiteindelijk toch mist, wat je zelf het mooiste vond, kun je komende weken nog tevreden gesteld worden. Anders moet je maar bedenken dat onze opnieuw volstrekt willekeurige Top Zoveel slechts ons jaarlijkse excuus is om de oogst van 2012 mog eens te kunnen samenvatten. Net als in vorige jaren betekent het opnemen van een cd in die lijst niets meer dan dat hij tot de mooiste hoort die wij kennen, maar inderdaad: er zijn nog veel meer cd’s die wij niet kennen…