Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

George Harrison: geen beeld

januari 14th, 2013 at 11:37

Het plan kwam vorige zomer naar buiten, maar is nu alweer gesneuveld.

James Lambert, een inwoner van Henley-on-Thames, kwam in juni 2012 met het initiatief ex-Beatle George Harrison te eren met een beeld, Tenslotte woonde Harrison niet alleen al sinds de jaren zeventig alleen in dat dorp, hij zette zich ook in voor allerlei dorpsbelangen.

Zo hielp hij bij het redden van de plaatselijke bioscoop, zette zich in voor lokale bedrijven en redde en passant ook nog het plaatselijke tincentrum door zo ongeveer alle planten te kopen:www.bbc.co.uk/news/uk-england-oxfordshire-18490468

Lambert startte onder meer een petitie om steun te krijgen voor zijn plan en verzamelde 2000 handtekeningen, maar weduwe Olivia zette de hare niet. Integendeel, zij zei in The Daily Mirror dat een ander eerbetoon passender zou zijn en dat zij in de zomer van dit jaar details bekend zal maken:

www.mirror.co.uk/news/uk-news/george-harrison-statue-ditched-widow-1532105

Lambert legt zich daarbij uiteraard neer, want Olivia woont nog steeds in Henley-on-Thames en bovendien bestaat het gevaar dat het beeld niet alleen George Harrison zou eren, maar ook meer bezoekers naar het dorp zo lokken. Tsja…

Comments zijn gesloten.