Op zondag 3 februari zingt Margriet Sjoerdsma een aantal nummers uit het liedjesprogramma  A Tribute To Eva Cassidy in het VPRO-programma Vrije geluiden op Nederland 1.

Later dit jaar en in 2014  gaan Sjoerdsma en haar muzikale begeleiders onder andere het theater in en zullen ze gaan spelen op festivals.

Sjoerdsma hoorde Eva Cassidy voor het eerst toen zij een jaar of zeventien was en net aan het conservatorium studeerde. Zij vond de zeggingskracht van Cassidy’s stem overweldigend.

Vorig jaar kwam Sjoerdsma in contact met Johan Bakker bij de presentatie van haar derde cd Drawing cicles. Hij had de Eva Cassidy-biografie Behind the Rainbow geschreven en vroeg haar bij de presentatie ervan vier liedjes uit haar repertoire te zingen.

Dat leidde tot een theaterprogramma rond Cassidy en haar muziek.

Begeleider van Sjoerdsma tijdens Vrije geluiden is Dan Cassidy, inderdaad de broer van en destijds  violist in de band van zijn zus.

Welke songs Sjoerdsma gaat zingen, weten wij niet, maar in de trailer zingt ze onder meer Wade in the water, You won’t matter anymore en Fields of gold en dat maakt nieuwsgierig:

http://youtu.be/CSetprUi-OQ

Toeval of niet, maar op 2 februari jl.zou Eva Cassidy 50 jaar geworden zijn…

Vrije geluiden wordt herhaald op zaterdag 9 februari 2013 om 09.00 uur op Nederland 1.

Cultura zendt deze uitzending bovendien nog uit op woensdagavond  6 februari  om 23.00 uur en donderdag  7 februari om 19.00 uur.

Ook wordt de uitzending geplaatst op www.vpro.nl/vrijegeluiden en www.youtube.com/vrijegeluiden en is zijn beschikbaar als podcast.

De uitzendingen van Vrije Geluiden worden ook tijdens de uitzending  gestreamd op internet.

Voorde volledigheid hebben we de recensie van Broken Circles ook nog maar even gepubliceerd.

www.margrietsjoerdsma.com