Van de Britse zanger James Hunter hebben we al een hele tijd niets meer gehoord, hoewel cd’s als People gonna talk en The hard way nog altijd erg lekker klinken.

Op die platen bewijst Hunter met veel gevoel dat hij zich het beste thuis voelt aan het eind van de jaren vijftig of het begin van de jaren zestig en maakt hij met zijn band rhythm ‘n’ blues en soul alsof zijn leven ervan afhangt.

In zekere zin is dat ook zo, want dat doet de nam vol overtuiging al zo ongeveer zijn hele muzikale leven, zowel voor als na zijn ontdekking door Van Morrison. Ook op …believe what I say uit 1996 en Kick it around uit 2001 maakte hij die muziek tenslotte al.

Na The hard way uit 2008 werd het stil rond Hunter, vooral doordat zijn vrouw aan kanker leed en in 2011 overleed.

Nu brengt NPR het nieuws dat Hunter en zijn band een nieuwe plaat hebben opgenomen in de VS, waar hij de laatste tijd voorzichtig weer optrad.

Van Minute by minute is een even aanstekelijk als stijlvast nummer te streamen, waarvan wij alweer erg ongeduldig worden:http://www.npr.org/blogs/allsongs/2013/02/06/171299177/james-hunters-well-worn-soul-bursts-with-life