Blijkbaar was het voor Ted Nugent weer tijd om de pers te halen: hij noemt zijn tournee dit jaar de Black Power 2013 Tour.

De aankondiging daarvan is op zich al controversieel, want die vindt plaats in Black History Month: in de VS en Canada wordt jaarlijks in februari de geschiedenis van de zwarte Amerikanen herdacht.

In een column op World Net Daily gaat hij te keer tegen de ‘dirty Democrat politicians’, die volgens hem de vijanden zijn van de zwarte Amerikanen. Hij bewijst dat naar eigen zeggen met een losse greep uit cijfers en statistieken, Democratische politici de schuld gevend van  de armoede, misdaad en onvoldoende opleiding onder de zwarte Amerikanen.

Nugent zegt Black History Month iedere dag te vieren, doordat zijn ‘vuurvretende’ muzikale carrière letterlijk werd gelanceerd door zwarte goden van de donder als Bo Diddley, Little Richard, James Brown, Wilson Pickett en een hele reeks anderen.

In de slotalinea doet hij aan nog wat meer zelfverheerlijking: ‘There is no doubt that my 2013 tour will be the best of my life. With world-class virtuosos paying tribute to our black heroes nightly, it is only fitting that this year’s tour is aptly titled, ‘Ted Nugent Black Power 2013.’ Say it loud: my music is black and I’m proud!’

Interesse in al het gebral?http://www.wnd.com/2013/02/i-honor-blacks-the-dems-destroy-them

Eerdere berichten over Ted Nugent vind je in de categorie Dossier: politici en popmuziek