In Kingston, New York konden fans van The Band’s Garth Hudson dit weekeinde voor weinig geld hun slag slaan, al leverde dat heel gemengde reacties op.

De man die een ruimte verhuurde waarin Hudson allerlei spullen had opgeslagen, verkocht die op zaterdag 23 en zondag 24 februari namelijk bij opbod.

Mike Piazza deed dat omdat Hudson hem over elf jaar de huur schuldig was. Het gaat daarbij om een bedrag tussen de 60.000 en 70.000 dollar in totaal.

Of die spullen dat bedrag opbrachten, is onduidelijk, maar er zat van allerlei interessants tussen: persoonlijke bezittingen als handgeschreven bladmuziek, maar ook ongeïncasseerde cheques, waarvan een van EMI aan Hudson die in 1979 goed was voor 26.000 dollar.

Hudson trok in 2002 in het appartement nadat hij de hypotheek op zijn huis niet meer kon betalen en hield een kleiner deel ervan later aan als opslagruimte.

Na ongeveer zes maanden zou hij zijn gestopt met huur betalen, al slaagde Piazza er later in incidenteel nog in betalingen gedaan te krijgen van Hudson en van diens door hem opgespoorde familieleden.

Piazza heeft naar eigen zeggen nog geprobeerd de spullen te verkopen samen met Robbie Robertson en de vorig jaar overleden Levon Helm om zo geld bijen te brengen voor hemzelf en Hudson. Die reageerden niet, terwijl American Pickers, een tv-programma van de Amerikaanse zender History Channel,  wel geïnteresseerd was, maar geen toestemming kreeg van Hudson’s advocaten.

Hudson zelf moedigde zijn fans dan weer aan spullen op te kopen via zijn Facebook-pagina, opdat hij ze weer terug zou kunnen kopen. Er daagden inderdaad fans op die goederen kochten en sommigen verwensten Piazza hartgrondig.

Piazza verkoopt de in de opslag aanwezige muziekspullen op 1 april via een online-veilinghuis. Waar kennen we die datum toch ook weer van?

http://www.recordonline.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130225/NEWS/302250324/-1/NEWSLETTER100