WWOZ is een publieke radiozender, voornamelijk gerund door vrijwilligers.

Op www.wwoz.org kan kun je live meeluisteren in drie kwaliteiten: MP3-streams van 24k (mono) en 128k (stereo) en een Windows Media stream van 64k.

Op dezelfde tijdstippen zijn op verschillende dagen vaak soortgelijke programma’s, maar de persoonlijke smaak van de dj’s wijkt voldoende af om ver weg te blijven bij die almachtige, o zo saaie horizontale programmering.

Behalve allerlei soorten jazz is er een keur aan rootsmuziek te horen: elektrische en akoestische blues, cajun en zydeco, soul, traditonele New orleans-muziek en Braziliaanse, Latin- en wereldmuziek, vaak in programma’s van drie uur lang. Ook wordt van maandag tot en met vrijdag de New Orleans Music Show uitgezonden van 11:00 tot 14:00 plaatselijke tijd.

Daarin is veel aandacht voor New Orleans-acts uit heden en verleden, en dat betekent zowel bekende als onbekende artiesten. Bij velen ervan staat de funk hoog in het vaandel, maar er zijn in dat programma ook veel andere genres te horen.

De uitzendingen worden hoorbaar gemaakt door liefhebbers, die tegelijk specialisten zijn in hun genres: er zijn muzikanten bij, producers en muziekjournalisten, maar ook andere muziekliefhebbers. Net als bij veel lokale Nederlandse stations gaat het daarbij om vrijwilligers die de muziek centraal stellen en niet zichzelf.

Op de site is uiteraard ook de programmering te vinden. Daarbij is het van belang te beseffen dat het in New Orleans zeven uur vroeger is dan in Nederland.

Ook zijn er regelmatig live-uitzendingen van festivals en andere bijzondere gebeurtenissen. Een overzicht staat onder ‘Live Event Broadcasts’.

‘Do you know what it is to miss New Orleans?’ is een bekende kreet, maar als je niet bent in de City That Care Forgot, kun je niet dichterbij komen dan via deze zender.