Offbeat is een muziekblad dat maandelijks verschijnt. Uiteraard staat daarin de muziek uit New Orleans centraal, zowel die van het heden als van het verleden.

Via interviews, recensies en vaste rubrieken als Masters Of Louisiana Music en Back Talk wordt een beeld geschetst van de rijke muziekcultuur van New Orleans en Louisiana. Daarnaast zijn er vaste rubrieken als Eats en The Gravy, want een muzikale smeltkroes is New Orleans ook een culinair centrum.

Het blad besteedt vanzelfsprekend uitgebreid aandacht de vele independent releases die verder in Europa niet of nauwelijks worden gesignaleerd. Zelfs de advertenties van toonaangevende cd-zaak Louisiana Music Factory en de vele clubs zijn daarom interessant.

De jaarlijkse Jazzfest-special van april is beroemd vanwege de uitgebreide informatie over het New Orleans Jazz & Heritage Festival, dat gehouden wordt tijdens het laatste weekeinde van april en het eerste van mei.

Hoewel Offbeat in New Orleans zelf gratis kan worden meegenomen uit winkels, kost een abonnement in de rest van de wereld wél geld.

Op de site zijn daarvoor verschillende mogelijkheden, variërend van een abonnement van een jaar, via twee en drie jaar tot een levenslang abonnement.

Dat is geen straf en bovendien: wie denkt nog langer te leven dan tien jaar, heeft daaraan een koopje.

Op www.offbeat.com staan achteraf veel van de artikelen en de recensies gratis te lezen, maar wie dat vaker doet, loopt paradoxaal genoeg juist dan het gevaar een abonnement op het blad te willen.