Muziekstreamen is blijkbaar voor iedere partij de toekomst, want de nieuwe aanbieders buitelen over elkaar heen: de laatste weken waren er berichten over Samsung, Nokia, Sony, YouTube en Google.

Nu meldt zich Twitter, want ook die snateraars gaan een muziekdienst beginnen.

Voor dat doel kocht Twitter ook We are hunted, een dienst die de die populairste nummers op het internet en via de sociale media turfde.

Die website is inmiddels offline en de gebruikers zijn verwijderd. Op de website staat:

‘There’s no question that Twitter and music go well together. Artists turn to Twitter first to connect with fans, and people share and discover new songs and albums every day. We can’t wait to share what we’ve been working on at Twitter.’ De conclusie is gauw getrokken: Twitter gaat de technologie gebruiken voor de eigen dienst.

De hitlijsten die We are hunted samenstelde, waren namelijk gebaseerd op de hoeveelheid streams en aandacht nummers genereerden.

Er is al een webpagina die Twitter Music aankondigt, maar verder dan dat kom je niet. Geruchten willen echter dat dat niet geldt voor invloedrijke en dus bekende twitteraars. Die zouden al wel toegang krijgen.

Doel is uiteraard enthousiaste tweets, waardoor een enorme virtuele opwinding ontstaat en Twitter Music direct een hit is als de site publiek gaat. De geruchten willen dat Twitter Music dit weekeinde live gaat tijdens het Coachella Festival.

Twitter heeft in potentie een enorm bereik, want niet alleen heeft het ongeveer tweehonderd miljoen gebruikers, er zijn in totaal maar liefst vijfhonderd miljoen menen geregistreerd.

Twitter zou samenwerken met VEVO, iTunes, SoundCloud en je via je Twitter feed ook muziek adviseren.

Een veelheid aan eerdere berichten over muziekstreamers vind je in de categorie Dossier Crisis in de platenindustrie.