Producer Joe Boyd was laatst al in het nieuws vanwege de Nick Drake-tributes die hij organiseert. Daarover wordt hij ook geïnterviewd door Rolling Stone, maar hij zegt ook andere, soms verrassende dingen.

Zo heeft hij het over I saw Nick Drake, een wel heel kostbaar fotoboek van ongeveer tweehonderd foto’s die Keith Morris destijds van Drake maakte. Morris fotografeerde hem voor alle drie de platen die tijdens zijn leven uitkwamen.

Boyd vertelt hoe de foto’s van Five leaves left tot stand kwamen en vergelijkt Lucinda Williams met Drake, al geeft hij toe dat ze helemaal niet klinkt zoals hij deed. Hij ziet overeenkomsten in hun teksten, die hij toeschrijft aan een overeenkomst in hun opvoeding: de invloed van literatuur erop en de zelfspot die beiden zouden hanteren. Dat laatste verbaast ons overigens hogelijk…

Boyd hoopt verder op een serieuze biografie, al zou daarvoor Drake’s persoonlijke archief opgesteld moeten worden door de familie. Hij twijfelt daaraan, maar nog meer aan de mogelijkheden van een biopic, gezien Drake’s weinig spectaculaire leven. Hij ziet die er trouwens nooit komen door Drake’s zuster Gabrielle:

http://www.rollingstone.com/music/news/q-a-nick-drake-producer-joe-boyd-on-singers-legacy-20130429

Alle informatie over I saw Nick Drake:

http://www.snapgalleries.com/oyp/nickdrake