Of het dit keer opnieuw een relletje wordt, moeten we afwachten, maar Keith Richards trapt misschien opniew Mick Jagger op zijn…. tenen.

Er is in ieder geval een goede reden voor Jagger om niet al te heftig te reageren, want er moet natuurlijk nog met de Stones worden opgetreden, maar Richards zegt in een interview in het op vrijdag 14 juni uitkomende nummer van het Amerikaanse Men’s Journal op zijn minst enkele interessante dingen.

Hij weidt uit over zijn publieke rol als Keith Richards, en haalt over zijn drugsgebruik aan wat Winston Churchill zei over drank:’Ik heb meer uit de drank gehaald dan de drank uit mij.’

Richards is van mening dat hij veel aan de drugs te danken heeft end at hij als een alchemist op zoek is geweest naar de perfecte rock ‘n’ roll-cocktail om zijn creativiteit te stimuleren, Daaraan voegt hij echter toe dat aan alle experimenten een einde komt.

Over de recente ophef die zijn autobiografie Life veroorzaakte bij Mick Jagger, toen Richards Jaggers seksleven beschreef en wat daar zoals bij komt kijken, zegt hij dat Jagger zich er aanvankelijk inderdaad aan ergerde. Toch had Richards Jagger de drukproeven gestuurd en staat er in Life niets dat niet waar is, beklemtoont de krasse slaggitarist….