John Lennon werd volgens Howard Smith, een journalist/radiomaker in New York en een vertrouweling uit de jaren zeventig, helemaal wanhopig van Yesterday en dan vooral vanwege het feit dat veel mensen hem bedankten voor het schrijven ervan. Dat zegt Smith in het Engelse Mojo.

Zij vertelden Lennon bijvoorbeeld dat ze dat nummer had laten draaien op hun huwelijksdag en hoewel hij altijd netjes bleef, vrat Yesterday aan hem. Hoewel het als zo ongeveer alle Beatles-songs te boek staat als een compositie van Lennon & McCartney, schreef McCartney het alleen.

De frustratie moet geworteld zijn geweest in bewondering of jaloezie, want later kwam Lennon met een idee voor een nummer dat volgens hem net zo goed was als Yesterday.

Hij speelde Smith de melodie voor, al had hij niet veel meer dan een titel en een paar woorden als tekst. Toen zijn vriend niet onmiddellijk zei, dat het inderdaad net zo mooi was als Yesterday, speelde hij het nog een aantal malen, opdat die het alsnog zou inzien.

Blijkbaar wilde hij McCartney op een of andere manier evenaren. Terugkijkend kunnen we stellen, dat dat hem is gelukt, hoewel het feit dat hij werd vermoord daarbij misschien ook een rol speelt…