Normaal gesproken  laten wij Metallica met rust en zij ons gelukkig ook, maar nu hebben de ruige rockers ons toch even te pakken: de band gaat op 8 december een concert geven op Antarctica.

Dat is onderdeel van een evenement georganiseerd door Coca-Cola. Het optreden staat dan ook heel toepasselijk vermeld op Coca-Cola’s Colombiaanse website. Het komt aardig overeen met een recente uitlating van drummer Lars Ulrich, dat Metallica een verrassing had gepland voor het einde van het jaar.

De groep zal spelen in de buurt van het vliegveldje van Carlini Argentine Base. Fans uit Argentinië, Chili, Colombia, Costa Rica en Mexico kunnen een kaartje winnen door deelname aane en wedstrijd rond Coca-Cola Zero.

De winnaars ontvangen een retourtje voor een Antarctische cruise die op 3 december vertrekt vanaf Vuureiland.
Metallica heeft daarmee de première voor professionele muzikanten, want alleen de uit wetenschappers bestaande indie-rockband Nunatak ging hen voor: die gelegenheidsgroep trad op 7 juli 2007 op Antarctica op op het British Antarctic Survey’s (BAS) Rothera Research Station.

Dat optreden schijnt wereldwijd te zijn uitgezonden in een serie concerten voor Live Earth, maar werd maar bijgewoond door zeventien toeschouwers.

Ook het concert van Metallica zal trouwens worden uitgezonden als stream voor Zuid-Amerikaanse fans en wordt gefilmd voor de rest van de wereld.

Misschien zou het toch beter zijn als Metallica de ongerepte natuur aldaar ook inderdaad met rust liet, want anders emigreren de pinguïns nog naar de Noordpool…