Op maandag 4 november werd Ted Nugent geïnterviewd door een radiostation in Vetroit. WCSX bleek opeens een mooie scoop te hebben, want in dat vraaggesprek zei Ted Nugent natuurlijk weer van alles.

Al eerder had hij gezegd politieke aspiraties te hebben, dus daarnaar werd door de interviewer gevraagd. Nugent antwoordde dat hij al eerder gedreigd had zich kandidaat te stellen voor een politieke functie, nadat hij daartoe opgeroepen was vanuit bijvoorbeeld Texas en Michigan.

Hij zei te denken dat hij ervoor zou zorgen dat Amerika zou terugkeren naar de grondwet, de Bill of Rights en het nemen van publieke verantwoordelijkheid.

Daarop vroeg de interviewer of date en bevestiging was voor het feit dat Nugent zich kandidaat wilde stellen voor het presidentschap. ‘Sure, why not?’ antwoordde de rocker blijkbaar laconiek. Als dat zo is, wordt hij een ultra-Republikein, maar de vraag is, of de door interne verschillen verscheurde Republikeinse partij het aandurft deze stuurloze raket te onarmen.

Eerdere berichten over Ted Nugent’s wonderlijke politieke opvattingen vind je in de categorie Dossier: Politiek en popmuziek.