Investeringsmaatschappij Hilco mag tot eind december de 68 filialen van Free Record Shop in België exploiteren bij wijze van proef. In de periode daarna beslissen Hildo en de curatoren dan, of de Canadese investeerder de keten definitief overneemt.

Die proef heeft zijn beslag gekregen in een ‘beheersovereenkomst met observatieperiode en overdracht van voorraad’. Daarin staat, dat Hilco  de Free Record Shop Belgium N.V. en Free Record Shop (Mega) Store Belgium N.V. zal exploiteren voor rekening van de curatele gedurende de volledige maand december 2013 op voorwaarde dat het bedrijf uiterlijk zaterdag 30 november voorraad aan de filialen levert.

Hilco krijgt zo de kans om de twee bedrijven te bestuderen en op deze manier goed te bepalen of het ze wil overnemen.

Die oplossing is logisch, ook als Hilco achteraf besluit van overname af te zien, want de decembermaand is van enorm belang voor de omzet in de entertainment- en muziekindustrie.

Op deze manier blijft de Free Record Shop ook interessant voor eventuele andere kopers.

Er zouden volgens de curator namelijk ook andere partijen interesse hebben in Free Record Shop België. Ook zij krijgen door deze tijdelijke oplossing de tijd om te onderzoeken of een overname interessant is.