Een woordvoerder van de Canadese premier Stephen Harper heeft gereageerd op Neil Young’s steun aan de Athabasca Chipewyan First Nation-indianen. Zij protesteren tegen de winning van teerzand door Shell op land dat hun volgens een verdrag toebehoort.

Harper’s woordvoerder  zei dat rocksterren olie nodig hebben om hun levensstijl in stand te kunnen houden.

Helaas heeft hij met Young dan de verkeerde te pakken: Young reageerde dan ook met de mededeling dat hij in zijn elektrische auto van Californië naar Canada gereden was en daarna naar Washington D.C. zonder een druppel olie te gebruiken: zijn auto rijdt op biomassa, een van de energiebronnen die Canada volgens Young zou moeten ontwikkelen.

De woordvoerder zei ook dat de olie-industrie in Alberta zorgde voor hoog betaalde banen voor Canadezen en dus een economische kans was.

Young was daarover al even stellig: de teerzandwinning is een van de smerigste projecten op aarde en zorgt voor even veel CO2-uitstoot per dag als alle Canadese auto’s samen….:http://www.cbc.ca/newsblogs/politics/inside-politics-blog/2014/01/neil-young-vs-pmo-oilsands-comments-spark-war-of-words.html#more-348694