In augustus van 2013 was er al sprake van een eerbetoon voor toetsenist Ray Manzarek door de twee nog levende Doors-leden Robbie Krieger en John Densmore.

Toen zouden ze hun ongeveer tien jaar duende ruzie al hebben bijgelegd over het gebruik van een variant op de groepsnaam: gitarist Krieger en Manzarek wilden de naam The Doors of the 21st century gebruiken om te toeren zonder drummer Densmore. Die stapte vervolgens naar de rechter stapte om dat te verhinderen.

Nu maakte Robbie Krieger bekend dat hij en Densmore werken aan een concert waarmee ze Manzarak eer willen bewijzen. Daarbij tekenen wij aan, dat de twee verleden jaar al de datum van 12 februari van dit jaar hebben genoemd, de verjaardag van de overleden toetsenist. Het moge duidelijk zijn, dat ze dat feestje niet hebben gehaald…

Nu werken de twee samen met concertpromotor Live Nation voor een concert in de zomer. Ervan uitgaande dat dat bedrijf de tournees van zo ongeveer iedereen in de muziekwereld organiseert, zou het er best eens van kunnen komen. Tich blijft het afstemmen van de agenda’s een punt, want in de zomer zijn er nu eenmaal veel festivals en zomertournees….

Eerdere berichten over Ray Manzarek en het tribute-concert vind je in de categorie Nieuws.

.