Een week geleden kwam Daniël Lohues’ achtste echte soloplaat D uit en vanmiddag is hij (dus) te gast in TROS Muziekcafé.

Daar zal hij ergens tussen vier en zes drie songs van dat album spelen en gezien de andere namen zou hij wel eens de laatste gast van de vier kunnen zijn, al weten wij dat ook niet zeker.

Lohues blijft zichzelf intussen meer dan trouw op D, want in de vijftien songs verkent hij zijn eigen thema’s opnieuw, maar toch weer op een originele manier: de schoonheid van het Drentse platteland, zijn (zelfverkozen) eenzaamheid tegen wil en dank en de steeds weerkerende ‘Joe’.

Misschien is het meest opvallend, dat zijn laconieke humor een steeds kleinere rol gaat spelen. Daardoor relativeert hij zijn teksten niet vaak meer, al blijft hij terloopse woorden kiezen voor grote gevoelens.

Hoewel Lohues bij publiek en pers populair is, moet je misschien nog met D kennismaken.

Op de site van Het dagblad van het noorden kun je nog acht nummers streamen, terwijl daar eerder de hele cd te horen was.

Indachtig Lohues’ filosofie zullen we daar eerder blij om zijn, dan teleurgesteld of boos, terwijl er ook nog een interview met hem te lezen is over zijn inspiratie en natuurlijk over D:http://www.dvhn.nl/lohues/#.UwJ90IU-fZc

zaterdag 1 maart, Daniël Lohues, TROS Muziekcafé, 16:00 – 18:00 uur of Podium De Vorstin, Koninginneweg 44 in Hilversum.