In de  jaren zeventig waren ze en tijdje een stel, David Bowie en Claudia Lennear. Lennear zou zelfs de inspiratie zijn geweest voor de Bowie-song Lady grinning soul, maar ook van Brown sugar van de Rolling Stones.

Inmiddels hadden Lennear en Bowie elkaar al minstens twintig jaar uit het oog verloren, tenminste: tot eerder deze week.

Toen belde Bowie Lennear tot haar verrassing opeens op met het aanbod songs te schrijven voor haar volgende project. Lennear was zeer verbaasd, maar is vast van plan Bowie aan zijn woord te houden.

Dat er zo’n volgend album komt, is na afgelopen zondag opeens een stuk waarschijnlijker geworden: toen won de documentaire Twenty feet from stardom een Oscar na een reeks lovende recensies wereldwijd.

Lennear is een van de daarin geportretteerde achtergrondzangeressen, die net als bijvoorbeeld Merry Clayton, Darlene Love en Lisa Fischer profiteerde van de publiciteit die Twenty feet from stardom hen opleverde.

Eerder was er al wel spake van, dat Lennear’s enige soloalbum opnieuw zou worden uitgebracht. Phew! Kwam in 1973 uit en flopte vervolgens genadeloos