Tori Amos streamt via een link op haar eigen site en via die van Rolling Stone een eerste song van haar Unrepentant Geraldines, haar veertiende album.

Dat komt pas uit op 13 mei, dus ze is er ruim op tijd bij, ook doordat ze pas vanaf 16 juli door de VS gaat toeren. In mei begint zij echter aan een Europese tournee die haar door Ierland, Frankrijk, België, Italië en Rusland voert.

Trouble’s lament is niet alleen een song waarin haar piano en zang weer centraal staan, het is ook de meest klassiek opgebouwde song die wij in jaren van haar hoorden. Waar haar nummers vaak nogal meanderend waren, is dit een strak vormgegeven song met dienende drums en een ondersteunende gitaar over een soepel voortrollende piano.

Amos kenmerkende, sensueel klagende zang smaakt echter ook in dit decor naar meer en maakt ons zeer benieuwd naar de rest van haar nieuwe album.

De tekst echoot namelijk Amos’ voorkeur voor introspectie en voor het Amerikaanse zuiden, want blijkbaar zit dat nog altijd in haar bloed. De verwijzing naar de duivel is deze keer wel erg expliciet, terwijl Amos zingt hoe moeilijkheden materialiseren in meisjes over de hele wereld: ‘Trouble needs a home, girls, trouble needs a home, will you give her warmth’….:http://noisey.vice.com/blog/tori-amos-returns-heres-her-new-track-troubles-lament