‘Kippenvel – Live!’ op dinsdag 22 april

In het najaar van 2013 had RTVKatwijks rootsprogamma Kippenvel al twee keer een uitzending vanuit Café Boeien: Bart de Win en Nancy Brick speelden daar live songs van hun recente cd’s. Op 22 april komt dan eindelijk de derde aflevering van die samenwerking, want dan speelt Krista Detor in het café aan de A. E. Borgerstraat.

Zij zal die avond bewijzen dat het de lange wachttijd waard is geweest, want de zangeres/pianiste hoort tot de groten in haar genre. Technici Aart Rietveld en Gerhard Kraaienoord en samensteller/presentator Ruud Heijjer waren in 2007 en 2011 al zeer onder de indruk van de live-optredens die zij voor Kippenvel in RTV Katwijks radiostudio deed.

Detor is dan ook al sinds 2007 een vaste gaste in de betere Nederlandse rootsclubs, want zij heeft door een reeks van vier prachtige cd’s een trouwe hoeveelheid fans gekregen. Die verdient zij ook, want sinds haar debuut Mudshow verscheen, breidt zij haar oeuvre met iedere nieuwe cd uit met een aantal prachtsongs.

Steevast volgt na het uitkomen van een cd een Europese tournee, waarbij zij een groot aantal optredens in Nederland doet. Zo speelt zij onder meer in het Haagse Acoustic Alley op 18 april. Tijdens die optredens promoot zij haar recente cd Flat earth diary, een ambitieuze cd die haar niveau bevestigt. Dat album zal ongetwijfeld ook centraal staan tijdens haar gratis live-optreden in Café Boeien op dinsdag 22 april tussen 21:00 en 23:00 uur, dat tegelijkertijd ook door RTV Katwijk in Kippenvel wordt uitgezonden .

Dat is een reden om je verheugen op haar optreden, wantlive weet Detor zonder enige zichtbare moeite dezelfde weemoedige sfeer op te roepen: zodra zij de toetsen van haar piano aanraakt, verdwijnt zij in de song. Bovendien heeft zij een uit duizenden herkenbare, prachtig omfloerste stem. Het samenspel met bassist Mike Lindauer, live haar trouwe secondant, en gitarist Uli Kringler zal zeker diepte geven aan haar geluid. Kringler vervangt trouwens  gitarist/producer David Weber, die er deze keer niet bij kan zijn, doordat hij herstelt van een knieoperatie.

Wie haar werk inmiddels kent, zal zeker tijd willen maken op dinsdag 22 april a.s. tussen 21:00 en 23:00. Het is waarschijnlijk, dat een aantal van Detor’s Nederlandse fans met haar meekomt naar Café Boeien.

Ook wie nog niet van haar heeft gehoord, doet bijna zeker een ontdekking door te komen luisteren naar de combinatie van live gespeelde songs, Detors favoriete tracks en gesprekjes over muziek.

Publiek is bij haar optreden in Café Boeien dan ook meer dan welkom. Detor is echter tegelijkertijd ook te beluisteren op de kabel op 88,1 MHz, op FM 106,8 MHz en elders in Nederland (en de wereld….) via www.rtvkatwijk.nl. Met het intieme liveoptreden van Krista Detor belooft het die avond namelijk alweer een gedenkwaardige radioavond te worden.