In 1996 nam Prince afscheid van label Warner Bros met een relletje: hij noemde zichzelf een slaaf van het label en gaf zichzelf een nieuwe, onuitspreekbare naam om zijn vrijheid te symboliseren.

Nu is er de aankondiging, dat hij en Warner weer gaan samenwerken.

Het is een overeenkomst die Prince het eigendom teruggeeft van zijn oude werk, terwijl klassieker als Dirty Mind, Controversy en 1999 bij Warner zullen blijven uitkomen.

Ook Purple rain komt opnieuw uit in een geremasterde Deluxe-versie. Dat gebeurt met als excuus dat de originele release van album en film dertig jaar geleden is. Ook andere titels worden in de toekomst opnieuw uitgebracht, terwijl er ook sprake is van een nieuw album. Het is onduidelijk, of dat nieuwe werk ook bij Warmer zal uitkomen.

Op de achtergrond van deze onverwachte overeenkomst speelt de Amerikaanse wetgeving met betrekking tot de duur van het copyright van masters.

Dat copyright kent een duur van 35 jaar vanaf 1978, het jaar waarin de Copyright Reversion Act van kracht werd.

Veel artiesten hebben hun vroege werk al teruggeclaimd met als motivatie dat het eigendom weer aan hen toevalt, iets wat wordt bestreden door de labels. Die stellen dat de songs in opdracht zijn geschreven en dat het eigendom daarmee dus is overgedragen.

Door het nieuwe contract vermijden zowel Prince als Warner een lange,dure en onzekere juridische strijd over dat eigendomsecht.