Misschien is Tori Amos zelf ook nog wel verrast door het eerbetoon dat de Amerikaanse publieke omroep National Public Radio haar brengt ter gelegenheid van haar nieuwe cd Unrepentant Graldines.

Wij zijn dat in ieder geval wel, want hoewel Tori Amos een vaste waarde in de popmuziek is en zij als boegbeeld van een eigenzinnige vorm van  feminisme een vaste schare fans aan zich bindt, lijkt het er ook op dat zij buiten die kring niemand meer aanspreekt.

NPR brengt de release van Unrepentant Geraldines echter als nieuws van de eerste orde.

De publieke omroep verzamelde vijf schrijvende fans, onder wie NPR’s eigen Ann Powers, die al eens een boek publiceerde met Amos samen.

Zij schrijven wat Amos voor hen betekent sinds haar debuut Little Earthquakes in 1992 en wat zij vinden van Unrepentant Geraldines.

Dat geeft al een veelzijdig beeld van Amos, maar doorklikken levert bovendien nog een stuk op van The Guardian’s Alex McPherson over From the choirgirl hotel, een essay over Unrepentant Geraldines van Sadie Doyle en een interview met Amos van T. Cole Rachel.

In feite richten zij zo een monument op voor hun idool en dat is paradoxaal, want volgens hen vernieuwt Amos zich op haar nieuwe album:http://www.npr.org/blogs/therecord/2014/05/13/311864823/why-tori-amos-connects