Stevie Nicks heeft nog maar net de BMI Icon Award voor haar composities in ontvangst genomen, maar rust krijgt ze niet.

Ze zit namelijk midden in de afronding van de opnamen voor haar nieuwe solo-album, dat 24 karat gold: songs from the vault gaat heten. De titel is een knipoog naar een song van Nicks die alleen als bootleg te krijgen is, maar ook op YouTube kan worden gevonden.

Daarop komen niet eerder uitgebrachte songs die ze allemaal opnieuw opnam met co-producers Dave Steward en Waddie Wachtel. Ze nam al op in Nashville en gaat binnenkort opnemen in Los Angeles.

Steard was ook de co-producer van haar vorige album, In your dreams uit 2011. Dat was haar succesvolste album in jaren met een notering op nummer 6 van de Billboard 200 en ongeveer 200.000 verkochte exemplaren.

Nicks heeft gezegd dat ze al achttien nummers heeft opgenomen in slechts drie weken. Een groot gedeelte daarvan vond ze op YouTube en dat bepaalde mede de selectie. De songs bestrijken haar hele carrière, want sommige stammen nog uit de jaren zestig.

Deze bezigheden verklaren meteen ook, waarom Nicks afwezig was bij de recente studiosessies van Fleetwood Mac van de vier andere leden, inclusief Chistine McVie. Die werkten toen aan nieuwe songs.

Nicks moet zich trouwens wel haasten, want in juli beginnen de repetities voor de tournee van Fleetwood Mac. Die gaat van start op 30 september a.s.