De Duitse muziekverkoop is in het eerste half jaar van 2014 gedaald met 0,8 procent.

De totale omzet in fysieke en digitale muziek bedroeg in die periode 656 miljoen euro, terwijl in de eerste zes maanden van 013 nog 660 miljoen euro werd omgezet. Die cijfers maakte het Bundesverband Musikindustrie (BVMI) bekend.

Opvallend genoeg is de cd in Duitsland nog steeds de grootste inkomstenbron: de omzet van cd’s daalde slechts met 3,6 procent, een uiterst minieme daling vergeleken met andere markten.

De cd neemt namelijk nog steeds bijna twee derde van de totale omzet voor zijn rekening met 65,6 procent.

Streaming was de sterkste stijger met maar liefst 77 procent, maar neemt toch nog maar 7,7 procent van de markt voor zijn rekening.

De verkoop van vinyl steeg ook sterk, namelijk met 34,5 procent vergeleken met het eerste half haar van 2013. Dat marktaandeel is overigens nog veel kleiner, namelijk 2,4 procent.

De omzet van de verkoop van digitale muziek groeide met 7,5 procent tot 174 miljoen euro. Daarmee heeft de digitale muziek een marktaandeel van 26,5 procent van de Duitse markt in handen.

Net als elders zakte de verkoop van downloads in, namelijk met 7,1 procent. Desondanks hebben de downloads nog een marktaandeel van 18,6 procent.

Een opvallend detail is, dat negen van de tien best verkochte artiesten Duitsers zijn en dat er slechts een buitenlandse act bij is.