Naar nu blijkt, heeft Neil Young al op 29 juli de papieren ingediend die een scheiding mogelijk maken van zijn vrouw Pegi. Dat deed hij in hun woonplaats San Mateo in Californië.

De twee zijn getrouwd sinds 1978, maar kennen elkaar al sinds 1972. Toen ontmoetten ze elkaar in een restaurant waar Neil Young kwam eten en Pegi als serveerster werkte.

Ze hebben twee kinderen: Ben en Amber. Ben heeft een hersenverlamming en die handicap was de aanleiding voor de twee om in 1986 de Bridge School op te richten, een school voor zwaar gehandicapte kinderen.

Jaarlijks wordt het Bridge School Benefit gehouden, een benefiet die een bonte stoet groten trekt die akoestische sets spelen om geld voor de school op te halen.

Pegi Young zong vaak in het achtergrondkoor van Neil, maar bracht zelf ook drie albums uit: een naamloos debuut in 2007, Foul deeds in 2010 en Bracing for impact in 2011.

Neil Young en Pegi Young zouden beiden optreden op de komende editie van Farm Aid, maar Pegi’s naam is inmiddels van de affiche verdwenen.