Jaap Boots kennen wij als radiomaker en muziekliefhebber pur sang.

Hij werd op 1 januari van dit jaar na een lang dienstverband bij de vpro op schandalige wijze geloosd, maar kijkt nu op verrassende wijze terug op die tijd.

Hij schreef namelijk Donderweg –  Mijn leven in de fastlane van de popmuziek, een boek over zijn ontmoetingen tussen 1988 en 2014 met allerlei artiesten, groot of klein.

Donderweg verschijnt pas op 6 november a.s., maar Boots bewerkte dat boek ook nog tot een theatervoorstelling, waarin hij over zijn leven als popjournalist vertelt en er bovendien songs bij zingt en essentiële platen draait.

Daarvan is een try-out op 10 oktober a.s. in het Amsterdamse theatertje Het Perron aan de Egelantierstraat, terwijl de reguliere voorstellingen en de boekpresentaties te vinden zijn op:http://www.jaapboots.nl/nieuws.html