Op vrijdag 26 september blijkt in Brownsville, Tennessee het Tina Turner-museum geopend te zijn. Turner groeide op in Nutbush, waar het gebouwtje oorspronkelijk ook stond.

Dat museum is gevestigd in een schoolgebouwtje ter grootte van een klaslokaal, de Flagg Grove School. Het schooltje werd al in 1889 gebouwd en opgericht door Benjamin Flagg, die vond dat ook zwarte kinderen naar school moeten kunnen gaan.

Het schooltje staat inmiddels op het terrein van het West Tennessee Delta Heritage Center. In het museum zijn onder meer gouden en platina platen te zien, maar ook jurken van Girogio Armani en Bob Mackie waarin la Turner optrad.

Het was in Nutbush in gebruik tot in de jaren zestig en werd daarna gebruikt als schuur, voor het langzaam verviel tot een krot.

In 2012 werd het in zijn geheel verhuisd naar Brownsville, waar het werd gerestaureerd. Die kostte 300.000 dollar (238.000 euro), een bedrag waaraan naast de plaatselijke autoriteiten ook Tina Turner bijdroeg.

La Turner was zelf niet aanwezig bij de opening, want de gepensioneerde diva woont in Zwitserland en heeft problemen met lange vluchten. Ze had wel een videoboodschap ingesproken, want e heeft het initiatief vanaf het begin gesteund. Wel waren er fans uit onder meer Zweden, Duitsland en Nederland aanwezig.

Ook Melissa Etheridge. Ann Wilson, Mike Love en de Oak Ridge Boys stuurden videoboodschappen:http://tinaturnerblog.com/2014/09/23/10-things-to-know-about-the-tina-turner-museum/#more-13586