Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Meters Experience-gitarist Leo Nocentelli slachtoffer rassendiscriminatie

oktober 2nd, 2014 at 10:11

Meters Experience-gitarist Leo Nocentelli heeft een proces aangespannen tegen Travelodge Hotels vanwege rassendiscriminatie.

Al op 18 oktober 2012 wilden Nocentelli en zijn bandleden inchecken in het Travelodge Hotels in San Francisco na een soundcheck voor een concert later die dag, toen de receptionist eerst een borgsom van alle drie vroeg en hen daarna meedeelde dat hij niet wilde dat ze in het hotel verbleven. Eerder die dag had Rich Vogel, het enige blanke bandlid, overigens als probleemloos ingechekt…

Ook toen Jason Perkins bemiddelde, de eigenaar van de club waar de Meters zouden spelen, leverde dat niets op.

Volgens Nocentelli’s advocaat heeft het incident ervoor gezorgd, dat bij Nocentelli herinneringen teruggekomen zijn over het opgroeien in een langs rassenlijnen verdeeld Zuiden.

Dat hij zo lang wachtte met het indienen van een aanklacht, komt volgens zijn advocaat doordat hij de Travelodge-organisatie de kans heeft gegeven tot een regeling te komen zonder tussenkomst van de rechter. Travelodge heeft volgens hem echter nooit gereageerd. Daarom eist hij nu schadevergoeding.

In de Amerikaanse pers wordt er nogal de nadruk op gelegd, dat Nocentelli met de Meters een Grammy lifetime achievement award kreeg en heeft gespeeld op albums van Stevie Wonder, Etta James Paul McCartney en Mavis Staples, maar dat heeft er volgens ons niets mee te maken: discriminatie is nu eenmaal volgens de Amerikaanse én de Californische wet verboden…

Comments zijn gesloten.