Als we de tel goed hebben bijgehouden, is op zaterdag 18 oktober de negende Nacht van de popmuziek te zien op Nederland 3. Vanaf 22:13 uur bepalen Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en vj Fenno Werkman dus opnieuw ongeveer drie uur ons beeld van de pop.

In het persbericht staat dat zeldzaam of nooit eerder vertoond beeldmateriaal te zien zal zijn van onder meer R.E.M, Otis Redding samen met Eric Burdon en Chris Farlowe, maar ook de comeback van Kate Bush, een ballad van Santana, de Culture Club samen met Helen Terry, veertig jaar Blondie, een hommage aan Phil Everly, de hier ‘Godmother of Rock n’ Roll’ genoemde blueszangeres Rosetta Tharpe, DeWolff, The Cure en een duet van B.B.King en Ruth Brown.

Nu en tijdens de uitzending kunnen kijkers invloed hebben op de samenstelling van de uitzending: via de website kunnen zij een verzoekje doen uit een lijst van ongeveer 36.000 live-opnamen uit het archief van Werkman. Om de uitzending te halen, moet het verzoek dan wel worden gemotiveerd met een mooi verhaal….

Ook kunnen kijkers invloed uitoefenen op het programma via het tweede scherm op www.live.ntr.nl. Zij kunnen daar hun voorkeuren doorgeven aan Van Nieuwkerk en Blokhuis, maar kunnen daarnaast ook allerlei achtergrondinformatie lezen en extra videomateriaal bekijken.

zaterdag 18 oktober, Nederland 3 22:13 – 01:13 uur: De Nacht van de popmuziek

http://programma.ntr.nl/4282/nachtvandepopmuziek