Fredrik Wikingsson moeten hebben gedacht dat hij droomde, toen hij de Philadelphia Academy of Music binnenliep voor een concert va Bob Dylan.

Dat hij ervoor uit Zweden was overgevlogen naar de VS, is al wel bijzonder, maar niet uniek: Dylan heeft net als veel andere acts ongetwijfeld een groep uiterst fanatieke fans.

Wat het tot een unieke gelegenheid maakte, was dat Wilkingsson de enige toeschouwer was bij dat concert, iets wat hij van te voren ook wist.

Hij is een Zweedse tv-persoonlijkheid en bevriend met filmregisseur Anders Helgeson, die een experimentele film wilde opnemen met als onderwerp die bijzondere momenten waarop iemand in zijn eentje iets bijzonders meemaakt dat normaal gesproken in een groep gebeurt.

Toen Wilkingsson hoorde dat er in Experiment ensam ook een concert van Bob Dylan zou zitten, meldde hij zich aan en kletste zich via diverse gesprekken de film in, hoewel hij zelfs in de zaal nog dacht dat hij voor de gek gehouden werd.

Dylan kwam echter op met zijn hele band en speelde eens et met ongewoon veel covers: onder meer Buddy Holly’s Heartbeat en Fats Domino’s Blueberry Hill.

Experiment ensam duurt vijftien minuten en gaat op 15 december in première op YouTube.

.